Televizioni Rus RT ka nxjerrë live protestën e PD- LSI në kohë reale duke treguar protestuesit para kryeministrise teksa oinstitucionet digjeshin.

Basha prej kohësh akuzohet për lobim me rusët, ndërkohë që Rusia akuzohet se kërkon të destabilizojë vendin.

Basha u pa dhe me heret gjate protestes se dyte në këtë televizon ku fliste për Shqipëri të rrëmujshme.