Ministri i Jashtëm në detyrë Gent Cakaj bën spastrim në institucionin që ai drejton. Mbi 20 punonjës të kësaj ministrie  do të largohen.

“Cakaj ndodhet në një deklaratë për median: Sot ndaj faktin se kam vendosur të shkëpus marrëdhënien me një pjesë të punonjësve që nuk prmbushin as kushtet ligjore dhe as minimale profesionale për të kryer detyrën dhe lëre më vizionin e kryeministrit Rama.”